Spoedgevallen – Tandartspraktijk Schoolstraat – Lisse

Spoedgevallen

Spoedgevallen

Belangrijke wijziging spoedgevallenregeling buiten praktijktijden per 1 januari 2021

Wij hechten veel belang aan een goede zorg voor uw gebit. Bij ieder bezoek aan onze praktijk doen wij ons uiterste best (door middel van preventieve instructies en indien nodig behandelingen) om uw gebit in topconditie te houden. Hierbij proberen we te voorkomen dat u klachten ontwikkelt.

Wanneer u toch gebitsproblemen heeft die dringende behandeling nodig hebben, staan wij vijf dagen per week voor u klaar. Tijdens de gebruikelijke openingstijden kunt u ons altijd bereiken. En meestal lukt het ons om u dezelfde dag nog te zien voor een noodbehandeling, desnoods werken wij daarvoor wat langer door.

Natuurlijk willen wij ook dat u de beste zorg krijgt als wij er zelf niet zijn. Wanneer u klachten heeft in de avonduren en in het weekeinde en u het niet redt om te wachten tot onze eerstvolgende werkdag zorgen wij graag voor een goed alternatief.

Tot nu toe was er altijd een tandartspraktijk in de Bollenstreek die deze zorg op zich nam. En dat hield ook in dat wij een aantal weken per jaar verantwoordelijk waren voor deze spoedzorg. Mensen denken weleens dat wij tijdens deze uren ook in de praktijk aanwezig zijn, maar feitelijk is het zo dat wij alleen telefonisch bereikbaar zijn en dat er bij spoedgevallen een tandarts en een assistente naar de praktijk komen om de noodhulp te verlenen. Ook bij de andere tandartspraktijken in onze dienstregeling werkt dat zo, zowel overdag in het weekeinde als ’s avonds en ’s nachts tijdens deze “dienst”week.

Zoals u wellicht weleens heeft gelezen en gehoord krijgen zorgverleners de laatste tijd steeds vaker te maken met verbaal en soms helaas ook fysiek geweld. Gelukkig hebben wij nog nooit te maken gehad met fysiek geweld, maar verbaal geweld hebben we zeker wel eens meegemaakt. Dit alles heeft ons laten beseffen dat we best kwetsbaar zijn tijdens de nachtelijke uren van onze dienstregeling. Met onze waarneemgroep hebben we gezocht naar een oplossing hiervoor. Het is onmogelijk gebleken om voor al onze praktijken goede bewaking te regelen die ook nog betaalbaar is. Het realiseren van een spoedpost voor tandartsen is gezien de beperkte omvang van de groep en de hoge kosten ook niet haalbaar.

Helaas is het de afgelopen jaren ook meerdere keren voorgekomen dat de waarnemend tandarts toch niet bereikbaar bleek te zijn. Soms hebben mensen met kiespijn (of erger: tandletsel) stad en land moeten afbellen om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Daarnaast hebben wij geïnventariseerd hoeveel patiënten uit onze praktijk wel eens gebruik maken van deze regeling en dat bleek maar een zeer beperkt aantal mensen per jaar te zijn. Om de opvang voor deze beperkte groep veilig te stellen nemen wij dus deel aan deze waarneemregeling.

Al deze argumenten in overweging nemend, menen wij de oplossing te hebben gevonden door onze spoedzorg buiten praktijktijden onder te brengen bij een mondzorgpoli die 24 uur per dag, 7 dagen per week open is. De dichtstbijzijnde praktijk hiervoor zit in Amsterdam bij het oude Slotervaartziekenhuis. Deze locatie is goed bereikbaar, heeft veel parkeergelegenheid en is in 25 minuten te bereiken vanuit Lisse. Wij beseffen dat Amsterdam voor u ver weg lijkt, maar in onze huidige dienstregeling zitten ook praktijken die weliswaar in de Bollenstreek liggen, maar waar u net zo lang voor moet reizen om er te komen.

Hopelijk hoeft u nooit gebruik te maken van deze mondzorgpoli, maar wij zijn er van overtuigd dat u daar verzekerd bent van goede bereikbaarheid (zowel telefonisch als fysiek) en goede zorg.

Vanaf 1 januari 2021 belt u dus voor spoedgevallen ’s avonds en in het weekeinde naar

MONDZORGPOLI AMSTERDAM, TEL. 020-7234848 – www.mondzorgpoli.nl